Travel

Rome tips

Rome tips gezocht? Hier hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Dingen die je moet bezoeken wanneer je in Rome bent!

Rome is een stad met veel historie. Een van de bekendste plekken is het Colosseum. Dit was vroeger een amfitheater waar Gladiatoren tegen elkaar streden en spectaculaire shows werden gegeven. Tegenwoordig kun je hier een rondleiding krijgen en het Colosseum van binnen bekijken. Je moet wel even van tevoren kaartjes kopen, anders sta je misschien uren in de rij!

Ook leuk om te bezoeken is het Pantheon. Dit is een oud Romeins gebouw dat nu dienstdoet als kerk. Het is gratis toegankelijk en je kunt hier rustig rondlopen en het mooie interieur bekijken.

Als je in Rome bent, mag een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek natuurlijk ook niet ontbreken. Dit is één van de grootste kerken ter wereld en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ook het Vaticaanse Museumplein met de schitterende beelden en schilderijen is zeker een aanrader.

Wanneer je in Rome bent, moet je ook zeker even langs de Trevi-fontein. Dit is één van de bekendste fonteinen ter wereld en hier wordt gezegd dat je een muntje in moet gooien om ooit nog eens terug te komen in Rome. Een leuk traditioneel ding om even te doen!

Tot slot tips voor wanneer je in Rome bent: ga naar het Piazza Navona, bezoek het Castel Sant’Angelo, wandel over de Spanjaardse Trappen en ga eten bij Trastevere. Dit zijn een aantal van de leukste plekken in Rome en je kunt er zeker een dag of twee doorbrengen! Hopelijk helpen deze tips je om Rome te ontdekken!