Autoverzekeringen

Speciale autoverzekering voor dure en luxe auto’s

Hoe hoger het bedrag dat een verzekeraar moet uitkeren bij totaalverlies van een voertuig (diefstal, economisch total loss, technisch total loss e.a.), des te groter het financiële verzekeringsrisico dat een verzekeraar loopt bij het verlenen van allriskdekking. Met een opvallend dure, exclusieve en luxueus uitgevoerde auto kun je dan ook niet zomaar bij iedere willekeurige autoverzekeraar terecht.

Niet iedere verzekeraar is bereid zulke bovengemiddeld grote risico’s te lopen. Vandaar dat veel verzekeraars geen cascodekking verlenen voor auto’s boven een bepaalde vervangingswaarde. Gelukkig hebben wij bij GoedkopeAutoverzekering.nl wél volop mogelijkheden om (extreem) dure en luxe auto’s onder te brengen bij betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige risicodragers. En dan ook nog eens tegen voordelige verzekeringspremies…

Niet iedereen wil waardevolle auto’s verzekeren
Hoe waardevoller een auto is, des te hoger de vervangingswaarde ervan. Als een auto allrisk verzekerd is en wordt gestolen of (zo goed als) total loss wordt gereden, zal de verzekeraar dan ook het overgrote merendeel van dit geldbedrag moeten neertellen om voor een vergelijkbaar vervangend voertuig te zorgen óf —indien reparatie nog mogelijk is— aan reparatiekosten moeten vergoeden.

Vandaar dat niet elke verzekeraar het risico van bovengemiddeld dure en exclusieve auto’s wil dragen. Veel verzekeraars leggen de absolute grens bij een nieuwwaarde of cataloguswaarde van maximaal EUR 80.000,- of 100.000,-. Alle voertuigen met een waarde die deze bovengrens overstijgt, worden in dat geval per definitie niet in dekking genomen, waardoor een verzekeringsaanvraag op voorhand wordt geweigerd oftewel afgewezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *